Режими і терміни зберігання швидкопсувних вантажів

Назва продукту

Термін зберігання

Температура зберігання, ˚C

Вологість повітря, %

Від

До

Яловичина, свинина і баранина охолоджені

10 – 20 діб

+1

-1

80 – 85

Птиця охолоджена

15 – 18  діб

-0,5

Яловичина морожена

5 – 12 місяців

-9

-18

95 – 100

Свинина морожена

3 – 10  місяців

Баранина морожена

5 – 12 місяців 

М’ясо морожене в блоках

4 – 8  місяців

Субпродукти

4 – 6 місяців

Птиця морожена

8 – 12 місяців

-10

-20

85 – 100

Дичина

5 – 10 місяців

Ковбаси варені

2 діб

0

+4

70 – 75

Ковбаси напівкопчені і м’ясокопченості

1 – 2 місяця

-4

-6

75 – 80

Консерви м’ясні

9 – 12 місяців

0

+10

70 – 75

Риба у льоді

10 – 12діб

-1

95 – 98

Риба морожена:

        осетрової і лососевої породи

        частикової і тріскової породи

2 – 3 місяці

4 – 6 місяців

-9

-18

95 – 98

Рибне філе:

       охолоджене

       морожене

1 – 2 доби

4 – 6 місяців

0

-12

-1

-18

Оселедець солений:

       у розсолі

       без розсолу

До 8 місяців

До 4 місяців

0

-2

85 – 90

Риба солена

2 – 4 місяці

Пресерви і маринади

4 – 6 місяців

Риба:

      холодного копчення

      гарячого

1 – 2 місяці

1 – 2 доби

0

+1

-2

-1

75 – 80

Консерви рибні

6 – 8 місяці

0

+5

70 – 75

Яблука:

      літні

      осінні

      зимові

1 місяць

3 – 4 місяці

4 – 10 місяці

+1

-1

-2

+3

+1

0

85 – 90

Груші:

      літні і осінні

      зимові

1 – 3 місяці

4 – 6 місяців

-0,5

-1

-

0

90

Черешня і вишня

5 – 10 діб

-0,5

-

85 – 90

Абрикоси і сливи

10 – 30 діб

0

90

Персики

15 – 30 діб

-1

+1

85 – 90

Ягоди (полуниця, смородина, малина та ін.)

3 – 7 діб

-0,5

0

90

Журавлина

1 – 3 місяці

-2

-

          Продовження додатку 1.

 

 

 

 

Виноград

1 – 6 місяців

-1

0

88 – 90

Мандарини

2 – 4 місяці

+3

-

85 – 90

Апельсини і лимони

2 – 6 місяців

+4

-

83 – 87

Ананаси

2 – 3 місяці

Банани

10 – 20 діб

+12

-

85 – 90

Гранати

2 – 3 місяці

+2

+1

88 – 92

Кавуни

1 – 2 місяці

+3

+2

85 – 90

Дині

2 – 3 місяці

0

1

Коренеплоди пізні:

       морква

       буряк

2 – 4 місяці

3 – 6 місяців

0

-

Капуста:

      білокачанна рання

      осіння

      зимова

1 місяць

3 – 4 місяці

6 – 8 місяців

-1

0

Цибуля ріпчастий

4 – 8 місяці

-2

-

Помідори бурі і рожеві

До 15 діб

+1,5

-

80 – 90

Огірки

5 – 15 діб

+8

+10

85 – 90

Картопля

4 – 8 місяців

+3

-

Плоди, ягоди і овочі заморожені

6 – 9 місяців

-18

-24

95 – 98

Консерви фруктові і овочеві

6 – 8 місяців

+3

-

70 – 75

Соки фруктово-ягідні

6 – 8 місяців

+5

Молоко:

         свіже

         пастеризоване

1 – 2 доби

5 – 6 діб

+1

+2

80 – 85

Вершки

1 – 2 доби

Молоко згущене з цукром

10 – 12 місяців

-1

75 – 80

Сметана

4 – 6 місяців

80 – 85

Творог:

        охолоджений

        морожений

1 – 2 доби

4 – 6 місяців

+1

-4

-1

-6

80 – 85

Масло:

       вершкове солене

       топлене

5 – 7 місяців

8 – 10 місяців

-9

-12

90 – 95

Масло: вершкове несолене

7 – 9 місяців

-18

Сир:

       швейцарський

       степовий

3 – 4 місяці

6 – 8 місяців

0

+5

+2

-3

85 – 90

Яйця охолоджені

8 – 10 місяців

-0,5

-1,5

85 – 88

Яєчний меланж

8 місяців

-15

-18

80 – 85


Автор: poizd | Дата: 3.04.2012 | Коментарів: 0
Розділи: Вантажна і комерційна робота